Dojo Katsu

Wedstrijdkarate

Wedstrijd karate kennen we in kumite vorm (vechten met een tegenstander) en Kata (bijeengebundelde combinaties van technieken, die een gevecht tegen denkbeeldige tegenstanders uitbeelden).

Een kumite gevecht is full-contact voor volwassenen zonder bescherming en voor jeugd met bescherming. De wedstijden duren voor volwassenen maximaal 4 x 2 minuten en voor jeugd maximaal 2 x 1,5 minuten. De duur verschilt soms per organisatie.

Kata loop je in individuele vorm. Hierbij wordt gekeken naar de uitvoering van de technieken in een lopende vorm. De kata’s zijn vast patronen welke horen bij het Kyokushin karate.

Dojo Katsu heeft naast de standaard trainingsuren speciale wedstijdtrainingen om je goed voor te kunnen bereiden op een dergelijke toernooi of gala. Het Katsu Gala in Winsum staat bekent als een groot kumite gala waar zowel nationaal als internationale vechters de strijd aangaan.

Op een Gala vecht je meestal één partij tegen een gelijkwaardige tegenstander. Op een toernooi word je ingedeeld in een gewichtsklasse. Je trainer, (bij Dojo Katsu de Shihan) is verantwoordelijk om je deel te laten nemen aan een dergelijk toernooi of Gala. Dit betekent dat hij bepaalt of je klaar fysiek en mentaal klaar bent om een full-contact gevecht aan te kunnen. Je kunt zelf aangeven of je wil vechten op een toernooi. Echter wordt in de Dojo meestal getraind met bescherming om onnodig blessure te voorkomen.

Winkelmandje