Dojo Katsu

IBK Kamp Hongarije een groot succes!

Vorige week dinsdagavond vertrok een team van 10 van onze leden (uiteindelijk 11, Sempai Dimitri sloot later aan) naar Olympisch kamp Tata, Hongarije voor het jaarlijkse IBK Kamp. Op het kamp trainen de karateka’s vier keer per dag voor drie dagen, waarna afgesloten wordt met een dag die in het teken staat van bandexamens. 

Shihan Lammert Meinema leidde het kamp samen met een aantal andere Shihans uit Hongarije. Het weer was goed, de sfeer was top en de trainingen waren zeer leerzaam. Emil Klein en Lotte van der Schoor troffen op het kamp de allerlaatste voorbereidingen voor hun Shodan-examen. Ook Mathijs van der Lijke, Dennis Dagelet, Peter Berger en Nicole Veldkamp deden examen voor een Kyu-graad.

Op vrijdag (de laatste dag voor het examen) liepen de spanningen hoog op. Op de nacht van vrijdag op zaterdag werden de kihon- en kata-examens afgenomen voor de Kyu-graden. Mathijs, Peter, Dennis en Nicole hebben zich hierbij van hun beste kant laten zien en een mooi examen afgelegd. De andere karateka’s kregen tegelijkertijd een nachttraining. 

Na een paar uurtjes slaap waren Emil en Lotte aan de beurt voor het kihon- en kata-examen voor de zwarte band. Zij hebben zo’n 2.5 uur gestreden en een goede prestatie geleverd. 

Na het ochtendexamen waren er een paar uurtjes vrijetijd, waarin iedereen kon rusten. Sempai Dimitri arriveerde in de tussentijd ook op het kamp. ‘s Middags vonden de kumite-examens plaats op het veld. Shodan-kandidaten Emil en Lotte vochten hier 30 partijen, het laatste onderdeel van het zwarte bandexamen. Ook Shihan Lammert, Sempai Arjan, Sempai Henk, Sempai Taco en Sempai Dimitri namen enthousiast deel aan het sparren. De kandidaten voor de Kyu-examens sloten zelfs nog aan na hun eigen sparrondes!

Aan het eind van de middag vond de examenuitreiking en tevens de afsluiting van het kamp plaats. Emil Klein en Lotte van der Schoor kregen hier te horen dat ze geslaagd zijn voor hun zwarte band eerste Dan! Ook Mathijs is geslaagd voor zijn 1e Kyu, Dennis voor zijn 6e Kyu, Peter voor zijn 8e Kyu en Nicole voor haar 10e Kyu! Dojo Katsu is trots op het gehele team, iedereen heeft een topprestatie neergezet!

Helaas was het team genoodzaakt om meteen na de uitreiking te vertrekken uit Tata, door twee ongelukkige incidenten tijdens het sparren. Desondanks kijkt Dojo Katsu terug op een zeer geslaagd kamp, met goede organisatie, een fantastisch en hecht team en super prestaties!

OSU!

Winkelmandje