1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

2007 - Zomerkamp Schiermonnikoog

Katsu zomerkamp 2007,

En toen zaten we op de boot naar Schiermonnikoog, het begin van een langverwacht trainingsweekend.

Na mijn goede ervaringen van vorig jaar heb ik me direct opgegeven voor het vervolg, dit is voor DOJO KATSU alweer de 19e editie. Een lange traditie inmiddels, ik ben erg nieuwsgierig naar het 20e kamp, een jubileum!!

Veel diverse vechtsporten stonden op het programma, lekker om van alle stijlen iets te leren. Gezellig om nieuwe mensen met dezelfde interesse, in een andere tak van sport te ontmoeten. Dat belooft heel wat te worden.

Maar het begint met een hapje eten, we zijn vrijdagavond vertrokken zodat we zaterdagochtend lekker vroeg kunnen gaan trainen. We kwamen met een man of 15 een restaurant binnen, diverse tafels werden ontruimd zodat we bij elkaar konden zitten. Zo rond het toetje kwam de delegatie uit Amsterdam binnen gelopen... te druk voor dat restaurant. Inmiddels hebben we mensen uit Appingedam, Winsum en Amsterdam, de club groeit.

Zaterdag om 6.30uur de eerste training, hardlopend naar het strand, kihon trainen. Kyokushin leraren leren ons de stoot technieken, het benenwerk wordt getraind door de Tae Kwon-do leraren. Helemaal nat geregend en warm gezweet rennen we terug naar onze afgehuurde kampeerboerderij. Tijd voor het ontbijt, dat gaat er nu goed in!

Na het ontbijt volgt een nieuwe training, inmiddels zijn er weer meer deelnemers bijgekomen en begint het binnen erg druk te worden. Het mooie ervan is dat je kunt trainen met mensen die heel anders vechten, en hierdoor veel opsteekt. Wederom krijgen trap technieken veel aandacht, met name de snelle varianten. De volgende training wordt gegeven door boxers, lekker stompen!! Hoe houden ze het vol, vroeg ik me halverwege af, zware schouders en trillende armen; hoe moet dat morgen?

's Avonds even het dorp in voor een kop koffie, eindigend in de TOX-bar, waar geen koffie te koop is... Wel een beetje uitkijken, want morgenvroeg om 6.30uur gaan we weer beginnen!

We staan de zondag op, en gaan een looptraining doen. Lekker uitwaaien langs het strand, zonsopgang zien. Op het strand aangekomen bleek het vloed te zijn, we lopen langs de duinrand naar het oostpunt van het eiland. Het pad verandert in een watertje, en enkele slimmeriken bedenken naast het water te gaan rennen. Dat plan gaat niet door, het is met zijn allen door het water! Degene die nu nog naast het water loopt wordt beloond met push-ups; in het water welteverstaan. Nadat 2 personen hebben ontdekt hoe dat is rende iedereen tevreden door. Terug naar het dorp maar weer, tot dat we de bunker tegenkomen. Iedere toerist dient deze te bezichtigen, dus wij ook. Klein wedstrijd element eraan gekoppeld; Wie het eerst boven is... de verliezers mogen zich opdrukken. Om ieder een kans te geven om te winnen herhalen we de race een aantal keren. Vervolgens een run door de duinen, omhoog en omlaag maar weer, ik ben nu wel wakker.

De tweede training is MMA gericht, met nadruk op wurgingen en grondgevechten. Lekker werpen met elkaar, leren hoe te ontsnappen uit een wurging staande en liggende. Trappen incasseren en overnemen met een wurging, daar weer uit ontsnappen. En randori als afsluiting van het mooie kamp!

Osu, Marcel Korendijk
Dojo Katsu