1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

2007 - Farouk Idu (Kamakura) en Dimitri Sennema (Dojo Katsu) Nederlands Kampioen Kyokushin Karate

Zaterdagavond d.d. 17 november jl. vond in sporthal de Meenthe te Steenwijk tijdens een Kickboksgala een tweetal Nederlandse titelgevechten Kyokushin karate plaats. Organisator Frans Santing had een goed programma neergezet, met maar liefst 27 partijen in een bomvolle sporthal.

Fariouk Idu van Kamakura Den Haag kwam uit in de categorie tot 70kg. tegen Michael Blum van sportschool Santing uit Steenwijk. Dimitri Sennema van Katsu uit Winsum kwam uit voor de Nederlandse titel middengewicht tot 75kg. tegen Merlijn Watema uit Steenwijk. Bijzonder was het gewichtsverschil van 5kg. in het nadeel van Sennema. De twee titelgevechten resulteerden uiteindelijk in spetterende partijen, een staaltje Kyokushin van het hoogste niveau waar het publiek nog lang over zal napraten.

Idu en Blum waren goed aan elkaar gewaagd. Vanaf begin af aan werden er goede combinaties van beide vechters vertaald in een keihard Kyokushin gevecht. In de eerste ronde was Blum zeer sterk, echter werden er geen punten gescoord (onbeslist). Ook in de tweede ronde deden de twee vechters niet voor elkaar onder, het was beuken en raggen en staan blijven. Er volgde een derde ronde waarbei voor beide vechters het incasseringsvermogen tot het tot het uiterste werd getest (ja dit is Kyokushin), waarna de scheidsrechters een beslissing moesten nemen. Door een minimum van verschil won Idu deze partij.

Watema van sportschool Santing uit Steenwijk was Sennema in het begin van de eerste ronde bijna een paar keer te snel af met een hoge trap naar het hoofd. Vanaf de tweede helft van de eerste ronde ging de partij naar Sennema. Door goed geplaatste combinaties van stoottechnieken en telkens eindigen met snoeiharde low-kicks wist hij de eerste ronde goed door te komen. In de tweede ronde ging het tempo rap omhoog en door goed luisteren naar de coaching wist Sennema in het begin van de tweede ronde een halve punt te scoren door een knock down als gevolg van een low-kick. Al snel wist Sennema de partij volledig naar zich toe te trekken en won uiteindelijk door zijn eveneens favoriete techniek in te zetten (trap naar hoofd) op knock-out.

Al met al een geslaagde avond met de complimenten aan Frans Santing uit Steenwijk.