1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

2008 - Zomerkamp Hongarije -verslag

Verslag IBK zomerkamp 2008,

En dan onderweg naar Budapest, Hongarije. Daar hebben we van 5-10juli ’08 een Kyokushin trainingskamp. Gezien de ervaring van vorig jaar verheug ik me erop. We hebben lang getwijfeld over de manier van vervoer, dankzij vlieg-tax toch maar gekozen om een bus te huren.
Komende vanaf Groningen hebben we een lange rit te gaan, laten we het voorpret noemen. Na 18uren rijden aangekomen we op een uitgestorven kamp, heerlijk om ruim op tijd te arriveren. Het geeft de mogelijkheid om in relatieve rust een plekje zoeken, de tas uit te pakken, het kamp te bekijken en een kop koffie drinken.

Zittend op het terras komen er steeds meer karateka’s langs, het wordt druk, straks de gezamenlijke opening, snel omkleden.
Aangekomen op het sportveld blijkt het ook dit jaar weer een volledig bezet kamp, dat belooft een mooie week te worden. Elke dag 4 of 5 keer trainen, waarvan de 5e training een nachttraining is. Dat heeft wel een zekere charme, in de avond speculeren of het vannacht gaat gebeuren en als het dan zover is in het duister trainen. Wat ziet het er mooi uit in het donker, zoveel Gi’s (karate pakken).

Dit jaar wordt er veel getraind op Kumite, het gevecht, dit in tegenstelling tot vorige kampen waar relatief veel aandacht aan kata’s besteed werd. Het ontvangen van diverse Gedan Mawashi Geri zet de trend voor de komende week, lekker. Verder meerdere combinaties, waarvan enkele naar de grond toewerken en afronden. Het heeft soms een hoog Ashihara gehalte, wat mede komt door de lessen van Sem Schilt.

Sem Schilt en Dave Jonkers zijn dit jaar welkome gasten, welke een aantal lessen voor hun rekening nemen. Vorig jaar reeds Peter Aerts en Mourad Bouzidi en dan nu Sem! Altijd leuk, les krijgen van bekende vechters. Eén nachttraining wordt gedeeltelijk door Sem verzorgd, terwijl het Dan-examen afgenomen wordt in de sportzaal, geeft Sem zijn training in de buitenlucht.

De volgende dag het Kumite examen, dat staat altijd garant voor een stevig potje knokken. En doorzetten, voor de 3e Dan moeten 50partijen afgerond worden. Af en toe een minuutje rust voor een slokje water, en dan weer verder. Uiteindelijk heel moe, en steeds weer “verse” vechters tegenover de examenkandidaten!!  Respect voor de zware prestatie!
Uiteindelijk haalt iedereen zijn Kumite examen, nogmaals gefeliciteerd.

De afsluiting van het kamp gaat gepaard met her uitreiken van de diploma’s, de deelname certificaten en het verwelkomen van Tsjechië en Roemenië bij de IBK. Beide landen willen het karate binnen hun land op een hoger nivo brengen en hebben daarvoor aansluiting gezocht bij de IBK.

Terugkijkend een erg mooi kamp gehad, tot volgend jaar!

Marcel Korendijk,
Dojo Katsu