1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

2009 - Katsu geeft karateles in Roemenië

karateles in roemenië

Op de foto staat het Katsu-viertal met Andi Neagu en zijn vriendin.

   

Het lesgevende kader en tevens bestuur van de karatevereniging Katsu uit Winsum heeft karateseminars gegeven in Roemenië.

Van 7 tot en met 13 mei hebben Jan Martini, Freek van der Kooi, Ernst Oldenhof en Marcel Korendijk van dojo Katsu twee keer per dag een karateseminar gegeven in het Roemeense Piatra Neamt.

Op verzoek van sensei Andi Neagu, die in Roemenië twee dojo’s heeft, is het Winsumer viertal naar Roemenië vertrokken om kyokushin karate te onderwijzen aan vechters met verschillende vechtsport disciplines. "We hebben les gegeven aan kyokushin- en shotokan karateka’s, kickboksers, en beoefenaars van MMA, jiu-jitsu en aikido en er was zelfs nog een voormalig Roemeens kampioen worstelen bij." zegt Marcel Korendijk. Freek van der Kooi geeft aan dat het Winsumer viertal jaarlijks een karate zomerkamp in het Hongaarse Boedapest bezoekt en dat zij daar sensei Andi Neagu hebben leren kennen. Het vervolg hierop was dat Andi Neagu op het Katsu-gala in Winsum in 2008 heeft gevochten.

De verbroedering heeft vervolgens geleid tot een uitnodiging aan het viertal om een week lang seminars in Roemenië te gaan geven. "Het was niet alleen hard werken voor ons door twee keer per dag een seminar te geven van ruim twee uren," zeggen Jan Martini en Ernst Oldenhof. "Wij zijn behoorlijk in de watten gelegd door onze gastheer." Als voorbeeld geven zij aan dat de zes uur durende autorit vanaf het vliegveld in Boekarest naar Piatra Neamt relaxt plaatsvond in een limousine met privé chauffeur. "Op de plaats van bestemming werden we gehuisvest in een viersterrenhotel en werd iedere dag tweemaal een copuleuse maaltijd georganiseerd in diverse restaurants. Tussen de lessen door en op de vrije zondag liet men ons genieten van de Roemeense cultuur en natuur. Tot onze verbazing waren veel Roemenen op de hoogte van ons doel en verblijf in Roemenië." zegt Jan Martini. Hij geeft aan dat dit vooral het vervolg zal zijn geweest van de gegeven persconferentie op de eerste dag van het verblijf.

"Dankzij vier verschillende televisieomroepen en de schrijvende pers van twee kranten en een budomagazine werden wij herkend en leidde dit soms tot spontane fotosessies. Not normal anymore!" Ernst Oldenhof en Freek van der Kooi vullen aan dat de heren een gouden tijd in Roemenië hebben gehad en dat het land zeker uitnodigt om nog eens te bezoeken.

De laatste dag van het verblijf werd afgesloten met wederom een persconferentie. Marcel Korendijk geeft te kennen dat de aanwezige pers content was met de positieve ervaring van de gastvrijheid van het land. Naar verwachting zullen een aantal vechters uit de dojo van Andi Neagu aanwezig zijn op het Katsu-gala wat in Winsum gehouden zal worden in november 2009.