1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

2009 - Groninger Slag Matchmaking

Afgelopen zaterdag vonden, onder de regie van sportschool Kondo, in Groningen voor het eerst full contact karatewedstrijden plaats. Naam van het nieuwe evenement; Groninger Slag. Op het programma stonden 18 wedstrijden. Zowel junioren als senioren streden, op basis van het matchmaking principe, voor de overwinning. Hieronder een kort verslag van de partijen welke ik heb gezien. Niet alle partijen zijn voorzien van commentaar, daar ik me af en toe bezig hield met het voorbereiden van een aantal vechters op de wedstrijden.

1.
Silvan Daskapan (Dojo Kamakura) - Robin Bultje (Dojo Katsu)
JEUGD. Robin Bultje winnaar na opgave 1ste ronde.

2. Fransien Reisiger
(Dojo Katsu) - Alberta Schippers (KB Groningen)
Alberta vecht haar eerste partij en is van origine een kickbokster. Om wedstrijdervaring op te doen voor haar eerste kickbokspartij aankomend najaar heeft Alberta besloten om een karatepartij aan te nemen. Alberta begint fel aan de partij. Fransien neemt een afwachtende houding aan en kijkt goed. Vanuit het niets treft Fransien Alberta met een knie in de buik. Alberta gaat neer en Fransien wint op ippon.

3. Samuel Toure-Le Roy
(Dojo Kondo) - Ralph Sjoers (Dojo Jonkers/ Schilt) Samuel Toure-LeRoy winnaar op punten.

4.
Dennis de Kler (Dojo Jonkers/ Schilt) - Reinder Snijder (Dojo Katsu)
JEUGD. Een jeugdpartij van 2 lange en zware jongens. Reinder heeft vanaf het begin af aan de overhand in de partij en komt goed door met lowkicks en hoeken naar het lichaam. Dennis moet in z'n achteruit vechten, maar weet zich hier goed mee te redden. Na een tweetal goed lowkicks van Reinder geïncasseerd te hebben, gaat Dennis bij de 3e lowkick neer. Dennis weet echter zich te herstellen en vervolgt de wedstrijd. Reinder wil iets te gehaast de wedstrijd afmaken, waardoor de technieken wat slordiger worden. Aan het eind van de ronde weet Reinder Dennis met een stoot neer te halen. Twee keer waza-ari is ippon voor Reinder.

5.
A. Ramessering (Dojo Kamakura) - Rik Ferwerda (Dojo Katsu)
JEUGD. Winnaar Rik Ferwerda na 2 keer waza-ari.

6.
René Mulder (Dojo Kondo) - Averell Dekker (Dojo Kamakura)
Averell begint voortvarend aan de wedstrijd. Met harde stoten en lowkicks zet hij René goed onder druk. René vecht de eerste rond in z'n achteruit en moet veel nemen. De tweede ronde geeft een omgekeerd beeld. Averell probeert bij René door te komen, maar deze bijt goed van zich af. Met harde stoten bezorgd hij Averell de nodige moeite. Aan het eind van de partij beslissen beide hoekscheidsrechters voor Hikiwake (gelijk) de hoofdscheidsrechter is een andere mening toegedaan en beslist dat Averell Dekker de winnaar is. Mijn inziens was een extra ronde van 1 minuut op z'n plaats geweest.

7. Robin Bultje
(Dojo Katsu) - Sharwish Jagroep (Dojo Kamakura)
JEUGD. Robin vecht deze middag voor de tweede keer en laat zien dat hij ook deze keer de betere is van de 2. Met een hoge trap op het hoofd van Sharwish beslist hij de wedstrijd in z'n voordeel.

8. Wesley Pex
(Dojo Kamakura) - Michael den Boer (Budokai Zuid Nederland) Wesley laat deze middag zien wat full contact karate inhoud. Met goed geplaatste technieken zet hij Michael onder druk. Met een geplaatste lowkick weet hij Michael neer te halen, die vervolgens geen mogelijkheid meer ziet om voortijdig overeind te komen en de partij voort te zetten. Winnaar op ippon wesley Pex. Een jongen voor de toekomst om in de gaten te houden en die na afloop terecht de Spiritprijs Groninger Slag 2009 in ontvangst mocht nemen.

9.
Ronald van Steenoven (Budokai Zuid Nederland) - Pawan Ramessering (Dojo Kamakura)
JEUGD. Winnaar Pawan Rammesering op ippon.

10.
Arjan Zuidijk (Dojo Kamakura) - Otjep Pieterson Dojo Jonkers/ Schilt)
Een mooie partij die op en neer gaat. Beiden bestoken elkaar over en weer met harde lowkicks en stoten. Met name de borstkas van Otjep ziet er aan het einde van de partij gehavend uit. Otjep laat echter zien dat 'ie uit het juiste houd gesneden is en weet niet van opgeven. Na 2 rondes weten de scheidrechters nog geen beslissing te nemen. De derde en beslissende ronde moeten uitkomst brengen. Beide vechters gaan voor de overwinning. Het is echter Otjep die net wat meer heeft laten zien in deze ronde dan Arjan. Winnaar op punten Otjep Pieterson.

11. Frank Mulder
(Dojo Jonkers/ Schilt) - Jesse Dalmiras (Budokai Zuid Nederland)
JEUGD. Frank Mulder is in deze partij net iets beter dan Jesse Dalmiras. Met name het lengteverschil tussen Frank en Jesse is voor laatstgenoemde een probleem. Jesse is een taaie vechter en ondanks dat de 2 tot het eind toe er voorgaan en niet van opgeven weten, weet Frank in de laatste seconden van de 2e ronde een waza-ari te maken. Winnaar met een half punt; Frank Mulder.

12.
Sinnan Serraf (Van Dam Gym) - Cem Senol (Dojo Kamakura)
Vooraf zouden beide vechters tegen een andere tegenstander vechten. Echter, door afzeggingen van de tegenstanders werd er in onderling overleg besloten om tegen elkaar uit te komen. Waarbij opgemerkt dient te dat Cem Senol veel meer wedstrijdervaring heeft dan Sinnan. Moedig van Sinnan om deze uitdaging aan te gaan. Beide zwaargewichten (± 100 kg) gaan vanaf het begin voortvarend te werk. Cem komt door met harde stoten. Sinnan pareert deze stoten echter goed. Alhoewel je af en toe toch kunt zien dat de stoten er goed opzitten. De knieën van Cem komen af en toe gevaarlijk dicht bij het hoofd van Sinnan in de buurt. In de tweede ronde weet Cem goed door te komen met een stoot, waarop Sinnan neergaat. Waza-ari voor Cem Senol. Aan het einde van de tweede ronde gooit Cem een verrassende achterwaartse draaitrap eruit die Sinnan vol op het hoofd raakt. Winnaar middels ippon; Cem Senol.

13.
Joris Leendert (Budokai Zuid Nederland) - Bart Mulder (Dojo Jonkers/ Schilt)
Voor aanvang van de wedstrijd was er geen partij gevonden voor Bart Mulder. Op de wedstrijddag zelfde stelde Joris zich beschikbaar om een partij tegen Bart te draaien. De 2 vechters kennen elkaar van uit het verleden en dat laat zich in het verloop van de partij zien. Beide zijn zeer aan elkaar gewaagd. Na 2 rondes besluiten de scheidsrechters om de overwinning aan Bart te geven. Het respect is voor Joris.

14.
Muhiddin Miraev (Dojo Jonkers/ Schilt) - Dennis Carmio (Dojo Katsu)
De partij begint vanaf het begin af aan in een hoog tempo. Beide vechters zijn er op gebrand om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Dennis is van beide vechters echter fysiek iets sterker. Dit vertaalt zich ook in de lowkicks die goed door komen bij Muhiddin. Ondanks dat Muhiddin zichtbaar last heeft van z'n benen weet hij niet van opgeven. Dennis probeert de wedstrijd voortijdig te beslissen, maar Muhiddin weet tot het einde toe stand te houden. Winnaar op punten; Dennis Carmio.

15.
Frank Thé (Budokai Zuid Nederland) - Rink de Haan (Dojo Kondo)
Frank is de oudere van de 2. Met z'n 48 jaar laat hij zien nog steeds over voldoende fighting spirit te beschikken. In de wedstrijd laat Rink zien dat hij technisch begaafd is. In de eerste ronde weet hij middels een hoge trap het hoofd van Frank te raken. Winnaar op ippon; Rink de Haan.

16. Jan Raats
(Dojo Kamakura) - Orin Pieterson (Dojo Jonkers/ Schilt)
Twee jonge jongens die een goede toekomst voor zich hebben als ze door blijven trainen. Twee vechters ook die enorm aan elkaar gewaagd zijn en beide voor de overwinning gaan. Vanaf de eerste seconde is duidelijk dat er spektakel verwacht kan worden. Orin komt goed door met een hoge linker trap, die ternauwernood door Jan afgestopt kan worden. Jan behoud het overzicht.... en dan vanuit het niets, een geplaatste knie bij Orin op het hoofd. Orin gaat knock out. Winnaar op ippon; Jan Raats. Voor de toekomst echter in de gaten houden; Orin Pieterson.

17. René Zoutendijk
(Van Dam Gym) - Jack Luurtsema (Dojo Jonkers/ Schilt)
Jack heeft veel supporters meegenomen uit Zuidlaren en laat zien dat hij gebrand is om deze partij te winnen. Vroegtijdig in het gevecht raakt René Jack echter met een onreglementaire stoot naar het hoofd. De partij wordt voor korte tijd stil gelegd om Jack hersteltijd te geven. Jack probeert het daarna nog wel, maar geeft uiteindelijk aan de scheidsrechter aan dat hij niet verder kan. Winnaar na opgave; René Zoutendijk.

18. Patrick de Geus
(Dojo Kondo) - Udeni Rangama (Dojo Jonkers/ Schilt)
Ondanks dat Patrick de lichtere vechter van de twee is, weet hij vanaf het begin van de partij Udeni goed onder druk te zetten. Met zijn stoten komt Patrick goed door. Na een goed ingeleide levertrap gaat Udeni naar de grond. Udeni neemt zijn hersteltijd en staat op om de wedstrijd te vervolgen. Echter, het is duidelijk dat Udeni last heeft van de levertrap van Patrick. Met een goede knie weet patrick uiteindelijk het vonnis te vellen over Udeni. Winnaar met 2 waza-ari's en aldus ippon; Patrick de Geus

Al met al een geslaagde dag met mooie karatepartijen welke zeker voor herhaling vatbaar is. Complimenten voor de organiserende dojo Kondo. Mochten er mensen op mixfight.nl zijn welke afgelopen zaterdag foto's hebben geschoten, schroom dan niet om deze hier te plaatsen.

 

Osu,

Dimitri Sennema